In een nieuwe vaste rubriek op de zondag laat ik andere fotografes aan het woord. Ik vind het altijd enorm leuk en interessant om te lezen welk verhaal er schuilt achter een collega fotografe en waarom ze doet wat ze zo leuk vindt. Vandaag vertelt Heleen Schrijvershof van Heleen Schrijvershof Portretfotografie over haar werk en favorieten.

fotograaf-vertelt-heleen-schrijvershof-003

Heleen Schrijvershof

Wie ben jij en hoe ziet jouw leven er uit?
Ik ben Heleen Schrijvershof, ben 28 jaar, ben getrouwd met Menno en heb een zoontje van 2,5; Twan. Ik woon in Klaaswaal vlak onder Rotterdam in de Hoeksche Waard.

Waarom en wanneer ben je begonnen met fotograferen?
In 2009 ben ik begonnen met fotograferen toen we op onze huwelijksreis een spiegelreflex camera kochten. De eerste tijd, zeg maar gerust het eerste jaar, fotografeerde ik alles op de automatische stand maar dat is ondertussen gelukkig al lang niet meer het geval. Achteraf ben ik blij dat ik niet vanuit mezelf heel technisch ben omdat ik hierdoor ‘mijn’ bloggers en ondernemers heel goed kan begrijpen als ze bijvoorbeeld wel een mooie camera hebben gekocht maar niet precies weten wat ze er allemaal mee kunnen doen.

Wat is jouw meest favoriete foto van de afgelopen zes maanden, en waarom?
Mijn favoriete foto van de afgelopen 6 maanden zie je hier. Hij is clean en één van de dingen waar ik het meest op let is dat mijn klant op haar gemak is. Hierdoor klopt de lichaamstaal en het oogcontact.

fotograaf-vertelt-heleen-schrijvershof-001

Wat fotografeer je het meest?
Ik fotografeer bloggers, online ondernemers, lookbooks voor kledingmerken en daarnaast modellen en af en toe een familie, moeder/dochter- of vriendinnenshoot. Daarnaast geef ik workshops en vind je elke week fotografietips voor niet-nerds op mijn blog.

Met welke camera fotografeer jij en wat zijn jouw favoriete lenzen?
Ik fotografeer met een Sony a77 en mijn nieuwe favoriete lens de 35 mm 1.8. Ook mijn 50 mm 1.4 is fijn, maar in kleinere ruimtes heb ik met de 35 mm net iets meer speling. Ook al zweren veel fotografen bij Canon of Nikon, ik ben helemaal blij met Sony. Onder andere door het EVF systeem waardoor ik in beeld al zie wat wijzigingen in instellingen precies doen. Zeker een aanrader. En nee, ik wordt (nog) niet gesponsord door Sony!

Wat is jouw meest favoriete foto aller tijden en waarom?
Poeh, ik heb hiervoor wel even een aantal foto’s moeten bekijken. Uiteindelijk bleef ik toch weer bij deze foto uitkomen omdat ik op dat moment een soort “aha” momentje had qua stijl. De kleuren en de textuur, de vrouwelijke lijn en de connectie. Het terugkerende thema in mijn foto’s is de combinatie van kracht en kwetsbaarheid en dat zie ik allemaal terug in deze foto. Hij is al 2 jaar oud en heb ‘m expres nooit meer opnieuw bewerkt. Ook al zou ik nu dingen anders doen, het gevoel dat ik had bij deze foto maakt ‘m mijn meest favoriete.

Wat zou je graag nog eens willen doen op fotografie gebied?
Op dit moment heb ik heel duidelijk voor een specifieke doelgroep gekozen. Die mensen help ik, naast de fotoshoots, heel graag aan goede basiskennis maar ook aan bijvoorbeeld tips om de beste product-, outfit- en lifestyle foto’s te maken. In de toekomst wil ik mijn workshops graag uitbreiden en ook nog een aantal boeken met begrijpelijke theorie & opdrachten maken zodat mensen al die info ook echt kunnen gaan toepassen.

Website: Heleen Schrijvershof
Facebook:
Heleen Schrijvershof Portretfotografie


Wil je ook graag dit vragenlijstje invullen en jouw favoriete foto’s laten zien? Ben je (lifestyle) fotografe en fotografeer je voornamelijk volwassenen, kinderen, gezinnen, newborns of zwangerschappen? Check dan deze pagina en stuur me snel een mailtje. Binnen 24 uur heb je dan de vragen terug in je mailbox!

Plaats hier een reactie via Facebook

Let op: laden van Facebook reacties kan even duren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>