Heel veel fotografen maken reclame met de uitspraak dat ze je vastleggen zoals je echt bent. Gezinsfotografen en kinderfotografen die jouw gezin vastleggen zoals het is, maar ook bruiloftsfotografen of fotografen gespecialiseerd in loveshoots die jullie als koppel vastleggen zoals jullie samen echt zijn. Dankzij de Moment Design techniek is dat sinds een paar jaar ook gewoon écht mogelijk, en hoef je niet meer “cheese” te roepen als de fotograaf dat vraagt.

De Moment Design techniek is er voor om de echte emoties en échte mensen voor de camera tevoorschijn te laten komen. Door het stellen van leuke, mooie of bijzondere vragen en het doen van leuke spelletjes of opdrachten, zorg je er voor dat de personen voor je lens op hun gemak zijn en zichzelf durven te zijn. Houden jouw klanten echt niet van poseren of vind jij het moeilijk om hen te poseren op een hele mooie, natuurlijke manier? Dan is Moment Design misschien wel datgene waar jij behoefte aan hebt.

Foto door Bruiloftsfotograafzwolle.nl voor Liefdevoorfotografie.nl – niet voor andere doeleindes!

Het gaat bij deze techniek echter niet alleen om simpel een paar vragen te stellen en daarmee een reactie uit te lokken, die jij kunt fotograferen. Moment Design is veel meer dan dat. Je moet een mensen-mens zijn om een goede band en connectie met je klanten te krijgen. Echt interesse hebben in hun verhaal, hun antwoorden en daar je sessie op kunnen voortborduren. Makkelijk is het niet, weet ik inmiddels. Maar het is enorm de moeite waard, weet ik inmiddels ook.

Jesh de Rox

De bedenker van de Moment Design (voorheen heette deze techniek Beloved) is Jesh de Rox. In dit Engelstalige interview vertelt hij over de techniek en hoe het ontstaan is. Heel waardevol om eens te beluisteren als je geinteresseerd bent in het ontstaan van Moment Design/Beloved en hoe de bedenker van de techniek het bedoeld heeft. En hoe het uitgevoerd moet worden.

In Nederland kun je een aantal Moment Design workshops volgen bij verschillende fotografen. Deze fotografen hebben de speciale opleiding gevolgd en zijn officiele Moment Design fotografen. Na hun opleiding hebben ze de opleiding tot teachers gevolgd. In Nederland kun je via het Moment Design collectief terecht bij vijf teachers, verspreid over het hele land. Deze teachers geven diverse workshops. Klik hier om meer informatie te lezen over het Moment Design collectief in Nederland.

Ik heb op uitnodiging van Karin Verhoog halverwege juli een introductieworkshop Moment Design gevolgd. Ik vond dit ontzettend bijzonder en heb daar onwijs veel inspiratie uit gehaald. Een blog over die specifieke workshop met foto’s volgt in augustus. Ik plaats hier een link als hij online staat!

 

Plaats hier een reactie via Facebook

Let op: laden van Facebook reacties kan even duren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>