Toen ik in oktober vorig jaar mijn eigen fotografie werkzaamheden nieuw leven besloot in te blazen, had ik niet gedacht dat het allemaal zo’n vaart zou lopen als dat het nu doet. Sterker nog; ik dacht eigenlijk dat alles wat ik er bij deed nog wel prima te combineren zou zijn. Had ik dat even goed mis!

Foto in header door Bruiloftsfotograafzwolle.nl

Deze website ben ik een paar jaar geleden met een reden gestart: andere fotografen aan het woord laten over het werk dat ík zo mooi vind, namelijk fotograferen. Ik deed het toendertijd niet meer zo veel, ook omdat ik een beetje de weg kwijt was in wat ik er nu precies mee wilde. Laat ik er dan maar over gaan schrijven, dacht ik. Misschien dat ik er dan weer voldoening uit haal. En dat was zo! Liefdevoorfotografie.nl werd mijn plek om nog steeds bezig te zijn waar ik zo dol op was, zonder daadwerkelijk een camera in mijn handen te hebben.

Dat is nu wel anders, en stiekem ben ik daar intens blij mee. Ik fotografeer deze zomer bijna 10 bruiloften, en doe er nog veel loveshoots bij. Ook mijn reguliere fotografiewerk begint weer te lopen. Maar vooral de bruiloften slokken nu enorm veel aandacht en tijd op. Tijd en aandacht die er maar wat graag aan geef. En daarmee moet ik dus keuzes gaan maken en gaan schrappen in de dingen die ook tijd vragen. Liefdevoorfotografie.nl is er daar helaas een van geworden.

Ik kan de vrije tijd die ik heb niet meer besteden aan het schrijven van tientallen blogjes. Ik moet nu aan de slag met bruiloftsreportages en mijn betalende klanten heel erg blij maken met hun foto’s. Dat vind ik, hoe stom ik het ook vind klinken, vele malen belangrijker dan “belangeloos” en “voor de lol” schrijven op Liefdevoorfotografie.nl. Want deze blog was gewoon mijn hobby; inkomsten genereerde ik er niet tot nauwelijks uit. En als fotografen onder elkaar weten we allemaal hoe veel tijd het fotograferen, en alles wat er verder bij komt kijken, in beslag kan nemen.

Ik neem daarom dus nog een stap terug en zet Liefdevoorfotografie.nl even op een “zomerstop”. Ik hoop me daarmee volledig te kunnen focussen op de reportages die ik de komende zomer maanden moet gaan afleveren. Na de zomer, dus ongeveer begin oktober, hoop ik weer blogs te kunnen gaan schrijven voor Liefdevoorfotografie.nl. Ik ga de komende maanden natuurlijk ontzettend veel beleven, en kan daar nu al een heleboel over vertellen! Jullie hebben dus echt een heleboel hele informatieve en fijne blogs van me tegoed.

Ik sluit niet uit dat ik de komende maanden helemaal geen blogs meer schrijf. Als ik wat kwijt wil of moet, of iets tofs heb gezien of ontvangen; dan ga ik daar gewoon over schrijven en laat ik je dat natuurlijk weten. Ik ga op de Facebook pagina van Liefdevoorfotografie.nl deze zomer proberen wat actiever te zijn op een wat kleinere manier dan blogs van minimaal 300 woorden. Dus vind je het leuk om nog steeds te lezen over het fotograferen en om het erover te hebben met collega’s: like dan ook zeker even de Liefdevoorfotografie Facebook pagina —> Klik hier!

Hopelijk ben je niet al te erg geschrokken en baal je niet te erg: de website blijft bestaan (sterker nog – ik ga het een dezer dagen weer voor een jaar verlengen!) en ik ga ook zeker niet helemaal weg. Voor nu liggen alleen de prioriteiten tijdelijk even anders, maar dat hoef ik jou als collega fotograaf gelukkig niet uit te leggen.

Fijne zomer allemaal!

Veel liefs,

Simone

Volg Liefdevoorfotografie.nl op Facebook, Instagram en Twitter zodat je altijd als een van de eerste op de hoogte bent van de laatste nieuwtjes!

Plaats hier een reactie via Facebook

Let op: laden van Facebook reacties kan even duren!
  1. Hoi Simone,
    Wat leuk om te lezen dat je zo druk bent met je Hobby! Het is bij ons ook begonnen als een voorliefde voor authentiek drukwerk, en nu doen we dit beroepsmatig. Veel plezier deze zomer met je bruiloften!

  2. Prachtig om te lezen hoe mensen hun passie kunnen omzetten naar iets wat geld oplevert, en zo dus altijd met hun passie bezig kunnen zijn. Ikzelf heb dat met schilderen 🙂
    Vr. groeten,
    Marieke van Zwieten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>