Ik zou het dagenlang over het rondreizen door Sri Lanka kunnen hebben omdat het land gewoon zoveel te bieden heeft. Het is het soort bestemming dat je het gevoel geeft dat je vier verschillende vakanties hebt gehad, allemaal in één heel klein land.

Er is gewoon zoveel dat leuk is – de inwoners met de heldere ogen, de prachtige landschappen die bij elke hoekwisseling veranderen en gerechten die je voor één keer niet het Westerse eten doen missen. Het is een heel speciale plaats die volgens mij de volgende hotspot voor reizigers van alle stijlen, leeftijden en etniciteit zal worden. Als je op zoek bent naar een aantal perfecte foto’s voor postkaarten wanneer je in Sri Lanka bent, kijk dan niet verder dan de onderstaande bestemmingen:

Pigeon Island

Maak een uitstapje naar Pigeon Island vanuit Trincomalee om te zwemmen met zeeschildpadden, zwartpunthaaien en honderden kleine visjes. Wie had gedacht dat een eiland genoemd naar een duif, ook wel bekend als de plaag van de hemel, zo ongerept kon zijn.

Pidurangala Rock

Klim op Sigiyira’s buurman, Pidurangala Rock, om een werkelijk adembenemend uitzicht te krijgen.

Centrale Markt in Kandy

Breng al je zintuigen tot leven met een bezoek aan de Centrale Markt in Kandy. De fruit- en groentestalletjes zijn zo indrukwekkend. Ik heb nog nooit fruit gezien dat zo perfect en kleurrijk is – ze hangen zelfs hun appels aan een touwtje!

De reis van Ella naar Kandy

Misschien wel de mooiste treinreis ter wereld. Maak de reis van Ella naar Kandy of omgekeerd om te worden getrakteerd op eindeloze landschappen van theeplantages. Reis zoals de lokale bevolking en hang aan de zijkant van de trein, je krijgt de beste uitzichten in huis.

9 Arches-brug

De ontzettende beroemde 9 Arches-brug ligt op slechts 35 minuten lopen van het treinstation van Ella. Loop gewoon door het treinstation (langs het loket), spring op de rails en sla rechtsaf. Het is echt heel simpel! Tip: zorg ervoor dat jou jouw bezoek aan de dienstregeling van de trein op tijd neemt – u kunt vragen naar de treintijden wanneer u op het station bent.

Arugam Bay aan de oostkust

Arugam Bay aan de oostkust is zowel een paradijs voor surfers als fotografen. Het kleine traditionele dorp ademt charme en kleur uit en laat je gegarandeerd meer tijd en SD-kaarten na.

Dowa-tempel in het relaxte dorpje Ella

Ontdek de Dowa-tempel in het relaxte dorpje Ella. Deze tempel is niet bezaaid met mensen, en je hoeft ook geen hoge kosten te betalen om binnen te komen, waardoor het zo veel traditioneler aanvoelt.