Misschien herken je het wel: ik ben zo iemand die liever niet op de foto gaat. De hele hype rond selfies gaat echt compleet aan mij voorbij. Ik begrijp gewoon niet waarom mensen zichzelf overal te pas en te onpas willen fotograferen. Eerlijk is eerlijk: de camera en ik zijn geen vrienden. Dat wil zeggen dat ik graag en veel natuurfoto’s maak, maar ik sta er zelf nooit op. Ik ben een beetje cameraschuw denk ik. Als iemand me eens wil fotograferen dan krijg ik steevast de opmerking dat ik me niet zo stijf moet opstellen. Zodra ik weet dat er een camera op me gericht is, gedraag ik me anders. Jammer genoeg heeft dat ook meteen invloed op de foto’s die van mij genomen worden. Ze zijn niet leuk en je ziet meteen dat ik probeer te poseren. Toch wil ik natuurlijk ook wel leuk op de foto. Soms moet dat ook ter promotie van mijn schrijfwerk. Belangrijk is dan dat ik me in ieder geval goed voel. Leuke kleding is dan een eerste vereiste.

Grote maten jurken: voel je goed

Vroeger had je met een maatje meer een groot probleem. Het enige wat je qua kleding aan kon schaffen was een soort van tent, met meestal een afschuwelijke print. Het zag er echt niet uit. De tent was bedoeld, vermoed ik, om te verhullen dat jij geen maatje 36 had. Want alleen dat was toonbaar, dacht men vroeger. Gelukkig zijn we daar vanaf. De wereld ontdekt heel langzaam maar zeker dat normale vrouwen geen maatje 36 hebben. Sterker nog, weelderige vormen zijn meer de norm als je gewoon eens even een half uurtje in een winkelstraat gaat observeren. Steeds meer winkels, zowel fysieke als online verkopen dus grote maten jurken die met de mode mee gaan. O kun je je ook mooi en goed voelen met een maatje meer.

Mooi op de foto

In grote maten jurken voel je je elegant en mooi. Dat helpt om de juiste foto te krijgen. Kleding geeft je nu eenmaal zelfvertrouwen, of niet. Dus is het weer eens tijd voor een mooie foto, kies dan met zorg de juiste garderobe. Ik heb dat ook gedaan en ik merkte dat ik me veel zekerder voelde. Nog steeds ben ik niet dol op foto’s van mezelf laten maken, maar het gaat stukken beter als ik weet dat ik er goed uitzie. Dus maak je mooi en straal op de foto!