Turkije is in het algemeen al een heel populair vakantieland, maar de plaats Antalya scoort zeker hoog op de favoriete vakantiebestemmingen van menig Europeaan. Turkije is een heel divers vakantieland, waar voor alle liefhebbers iets te vinden is. Je kunt in de bergen wandelen, mooie steden bezoeken of aan de mooiste stranden liggen. Antalya scoort vooral hoog in die laatste categorie. Het is een van de populairste badplaatsen van Europa. Toch heeft ook Antalya meer te bieden dan alleen zon en strand. Wat dan precies? We leggen het graag aan je uit!

Prachtige natuur in de Düden-watervallen

Een van de dingen die Antalya naast zon en strand nog meer rijk is: prachtige natuur. Dit komt allemaal samen in het mooie natuurgebied van de Düden-watervallen. Hier vind je – je ziet het waarschijnlijk al een beetje aankomen – prachtige watervallen. Deze watervallen komen regelrecht uit de bergen en zijn dus ijskoud. Wel zo lekker in een stad waar het in de zomermaanden vaak heter dan 40 graden Celsius wordt. Het natuurgebied is ook te bezoeken middels een safaritour. Zo ben je er zeker van dat je al het moois te zien krijgt. Zo heb je ook botanische tuinen in het natuurgebied, waar je je ogen uit zult kijken.

Enorm veel waterpret in Antalya

We zijden het al even: in Antalya komt het kwik regelmatig boven de 40 graden uit. Het is dus geen overbodige luxe om de verkoeling op te zoeken. Maar je wilt ook een beetje plezier hebben in je vakantie. Dat snappen we uitstekend, en de stad Antalya heeft hier een geweldige oplossing voor gevonden: Beachpark. Dit park bestaat uit twee delen. Enerzijds is er Dolphinland. De naam verraadt het al een beetje, maar dit is een groot dolfinarium. Je kunt hier zelfs zwemmen met de dolfijnen! Een unieke ervaring. Het tweede deel van het park heet Aqualand. Dit is een enorm recreatiepark met de grootste glijbanen. Waterpret gegarandeerd. In dit park heb je eigenlijk niet genoeg aan één dag.

Prachtige stranden

We hebben het lang uit weten te stellen, maar uiteindelijk kunnen we natuurlijk niet om de prachtige stranden die Antalya rijk is heen. Antalya ligt aan de Turkse Riviera, waar je als zonliefhebber absoluut aan je trekken komt. Je vindt zowel rotsstranden als zandstranden. Niet alleen boven water is het prachtig op de stranden van Antalya, ook onder water scoort Antalya hoog op de Europese lijstjes van mooiste gebieden. De helderblauwe stranden zijn uitstekend voor duiken. Dit word dan ook veel gedaan in het gebied.

Antalya moet je dus absoluut eens bezoeken! Boek je vliegtickets Antalya en ga je vast verheugen op de vakantie van je leven!