You go! Je hebt een nieuwe baan, en dus ook een nieuwe uitdaging. Soms ben je daar gewoon aan toe. En dan is het juist goed om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Anders kom je in een sleur en dat wil je natuurlijk ook niet. Want werk moet wel leuk blijven en het moet je blijven prikkelen. Dus dan is het juist goed dat je een nieuwe baan hebt. Je moet ook vooral doen wat je leuk vindt. En dat gebeurt vaak wel wanneer je een nieuwe baan gaat doen. Dan ga je doen wat je leuk vindt. Maar je moet natuurlijk wel met het een en ander rekening houden voordat je begint natuurlijk.

Bespreek goed de afspraken.

Het is belangrijk voordat je begint, dat alle afspraken goed besproken zijn. Het contract moet ook goed besproken zijn voordat je het tekent. Dus je wilt ook goed weten wat je van jouw eerste dag kan verwachten. Dat mag je dan ook zeker vragen. Het is sowieso goed dat je duidelijk weet hoe laat je moet beginnen. Niets zo lullig als te laat komen op je eerste dag. Dat willen we natuurlijk niet. Zorg er daarom goed voor dat je weet waar je aan toe bent. Dat geld ook voor de benodigdheden die jij nodig hebt tijdens je werk. Want werk jij bijvoorbeeld op kantoor dan is het goed om te weten of je een eigen laptop moet aanschaffen, of dat je die van het bedrijf krijgt, er al kantoorartikelen klaar liggen zoals papier en pennen of dat je daar zelf voor moet zorgen en ga zo maar door. Je wilt natuurlijk op jouw eerste dag een goede start maken. Dat alles nog een beetje onwennig is, dat is natuurlijk logisch. Want het is je eerste dag, maar dan is het wel fijn als de rest allemaal goed geregeld is en goed klaar ligt en / of werkt. Ook wanneer jouw nieuwe baan bijvoorbeeld in de horeca is. Krijg je bedrijfskleding, of moet je zelf voor bepaalde kleding zorgen. Zorg dat je zonder grote vragen op je eerste dag verschijnt.

Vol goede moed aan de slag.

Uiteindelijk ga jij vol goede moed aan de slag. De eerste dag is altijd even spannend. En dat zal ook altijd blijven, maakt niet uit hoe oud je bent of hoe veel ervaring je hebt. Een eerste dag blijft spannend. En iedereen begrijpt dat op jouw nieuwe werk helemaal. Want ook hun hebben de eerste dag gehad, en zullen die misschien nog wel een paar krijgen.