Newborn foto: Little Pieces Photography

De vraag in de titel van deze blog wordt ontzettend vaak gesteld op Google, waarna mensen vervolgens op mijn website uit komen omdat ik er in verschillende blogs weleens iets over heb verteld.

Echter, nog nooit heb ik zo specifiek als in deze blog vermeld waar je deze newborn beanbags/zitzakken kunt scoren in Nederland en daar buiten. Tijd om je daar dus over te gaan informeren, aangezien het een onderwerp is dat blijkbaar erg speelt bij nieuwe of gevorderde newbornfotografen.

Newborn veiligheid

newborn-beanbag-zitzak-001De veiligheid van jouw kleine modelletjes staat voorop. Het is een ontzettend gevoelig onderwerp, newborn safety. Ik kan er helaas niet heel erg veel inhoudelijk over kwijt omdat ik zelf geen newborns meer fotografeer of heel erg intensief heb gefotografeerd.

Ik weet uit gezond verstand en een klein beetje achtergrond informatie wel dat newborns fotograferen een vak apart is en dat het niet iets is dat je zomaar doet. Het is oefenen tot je er bij neer valt, en niet alleen op echte baby’s maar ook op poppen.

Als je het echt serieus neemt investeer je bijvoorbeeld ook in workshops en cursussen bij professionele fotografen die je kunnen vertellen wat je het beste wel en niet kunt doen. De poses die je bij professionele fotografen ziet op internet zijn poses waar goed over na gedacht is en die vaak niet heel gemakkelijk tot stand gekomen zijn.

Het kopen van een beanbag/zitzak voor newborns is al een goed begin richting het veilige werken. Je creëert namelijk voor de baby een prettige ondergrond met de beanbag, de dekentjes die daar overheen liggen en het kacheltje dat zachtjes aan staat, maar je creëert ook voor jezelf een hele prettige werk hoogte zodat je niet zelf na een paar maanden met een scheve rug zit.

Foto beanbag: Shoot Baby

Maar waar koop ik ze nou?

Je kunt de beanbags op een aantal verschillende websites kopen. Je kunt ze uit het buitenland laten komen, maar daar betaal je veel verzendkosten voor en wellicht via de douane als je pech hebt ook nog importkosten. In Nederland zijn ze ook te koop bij een aantal webshops. Ik geef je beide opties, zodat je zelf kunt bekijken wat jouw voorkeur heeft.

Buitenland
Laat ik beginnen met mijn favoriete webshop voor bijna alles op fotografie accessoire gebied: Etsy! Op Etsy kun je de newborn beanbags kopen voor gemiddeld tussen de € 60,00 en € 90,00. Even ter illustratie: indien ik een beanbag wil kopen voor € 72,35 betaal ik daar op nog eens € 50,84 verzendkosten naar Nederland (deze bag komt uit Amerika) en kom ik dus uit op een totaalbedrag van € 123,19.

Met een beetje pech betaal je bij de grens nog importkosten. Hoewel mij dat persoonlijk nooit is overkomen, wil ik het toch graag even vermelden zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Klik hier om naar Etsy te gaan met de zoekopdracht Newborn bean bag om de mogelijkheden zelf te bekijken

Binnenland
Je hoeft de beanbag niet perse uit het buitenland te halen. Er zijn een aantal webshops waar je hem in Nederland ook kunt kopen. Het grote verschil hiermee is, is dat de verzendkosten beduidend minder zullen zijn dan wanneer je ze uit het buitenland haalt. De prijzen in Nederland lijken daarom in vergelijking wat hoger, maar omdat hier niet zo’n enorm bedrag aan verzendkosten bovenop komt valt het dus best wel mee.

Ik zocht op Google naar newborn beanbag en kwam onderstaande Nederlandse webshops tegen*.

* Heb jij zelf een webshop en verkoop je beanbags in Nederland? Stuur me gerust een mailtje, dan voeg ik je toe aan bovenstaande lijst!

Ook in Nederland liggen de prijzen dus vrij dicht bij elkaar en zal de een wellicht iets duurder zijn dan de ander omdat het andere beanbags zijn. Verdiep je dus ook goed in de kwaliteit van de beanbags en maak een weloverwogen keuze.

Als je bijvoorbeeld geen studio hebt en alles met de auto doet, is een hele grote beanbag ontzettend onhandig en kan je beter een kleinere meenemen die makkelijker in je auto past. Vice versa werkt dat natuurlijk ook: als je wel een studio hebt, kun je een grotere beanbag aanschaffen omdat je er minder mee hoeft te slepen.

Volg jij Liefdevoorfotografie.nl al op Facebook, Instagram en Twitter? Je bent dan altijd als een van de eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes!

Plaats hier een reactie via Facebook

Let op: laden van Facebook reacties kan even duren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>