Nu de zomer eindelijk in volle gang is, slaan bij iedereen in Nederland de vakantiekriebels toe. De afgelopen maanden heb je jezelf natuurlijk al lekker gemaakt op allerlei manieren. Het begint stiekem al met het boeken van jouw ideale vakantie naar de zon. Zodra de vakantie geboekt is, dan geniet je natuurlijk van de voorpret. Wat ga je allemaal doen op je bestemming? Welke bezienswaardigheden ga je zeker bezoeken en welke laat je misschien expres achterwege? Kijk je al uit naar al die heerlijke gerechten van de lokale keuken die je daar gaat proeven? Natuurlijk hoop je op vakantie een paar prachtige foto’s te maken om die onvergetelijke reis vast te leggen. Maar hoe weet je zeker dat je goede vakantiefoto’s maakt? Ik ga het je vandaag uitleggen! Mijn liefde voor fotografie deel ik graag op deze blog. Daarom geef ik vandaag tips voor de allerbeste vakantiefoto’s!

Tip 1. Begrijp jouw camera

Waar veel mensen de fout in gaan, is dat ze een tijdje geleden een degelijke camera hebben gekocht en eigenlijk maar een beetje wat doen. Hoe goed ken jij de functies van jouw camera? Begrijp je alles of heb je de camera ooit op één stand gezet en kom je eigenlijk niet aan de diverse specificaties? Dat is zonde! Juist door goed te weten waar jouw camera de beste in is, kun jij de allerbeste foto’s maken. Het zou toch eeuwig zonde zijn als je een perfect moment hebt voor een prachtige vakantiefoto, maar de foto mislukt omdat je de verkeerde settings aan hebt staan? Neem daarom vooraf de tijd om jouw camera echt goed te begrijpen. 

Tip 2. Ga niet haasten

Zie je een prachtig plaatje voor je? Neem dan de tijd om het vast te leggen. Natuurlijk wil je op jouw vakantie lekker genieten en de tijd nemen klinkt logisch. Toch hebben we de neiging om te snel en gehaast wat fotootjes te maken. De redenen hiervoor verschillen. Op toeristische plekken is het vaak de drukte. Je maakt schiet snel een kiekje en hup weg uit die menigte. Dat is niet erg, maar wees dan ook niet teleurgesteld als achteraf de vakantiefoto’s mislukt blijken te zijn. Daarnaast kan het ook slim zijn om gewoon op andere tijden de iconische bezienswaardigheden te bezoeken. Ga bijvoorbeeld heel vroeg in de ochtend of juist ‘s avonds als alle lampen aan staan. Niemand verplicht je om op specifieke tijden de beelden vast te leggen in de vorm van foto’s. Ga je dus vooral niet haasten.

Tip 3. Focus niet alleen op het object

Mijn laatste tip heeft vooral te maken met het fotograferen van gebouwen, beelden en meer van dat soort bezienswaardigheden. We hebben de neiging om alleen het object in kwestie te fotograferen. Dat is een gemiste kans! Focus niet te veel op enkel het object. De beste vakantiefoto’s maken juist gebruik van een kader en laten de omgeving zien. Hierdoor komt het monument of gebouw in kwestie beter tot zijn recht. Bovendien kun je achteraf thuis de vakantiefoto altijd nog bijstellen en inkaderen. In het ideale geval maak je ter plekke gebruik van een natuurlijk kader. Denk bijvoorbeeld aan een boog in de architectuur of een silhouet. 

Klaar voor de allerbeste vakantiefoto’s?

Dus staat jouw vakantie al in de agenda en wil je zeker de allerbeste foto’s maken? Met mijn tips weet je nu hoe jij goed voorbereid dit realiseert! Geniet er vooral van en haast je niet. Heb je nog niets geboekt, maar wil je wel graag op vakantie? Dan kan ik je in ieder geval Bebsy aanraden. Daar boek je echt de leukste en heerlijkste vakanties én stedentrips! Klik gerust op de link als je naar hun website wilt voor meer informatie.