Want iedereen komt altijd op zijn paasbest naar je toe. En daar horen hakken bij. Je wilt natuurlijk geen lelijke putten in je vloer en je wilt ook niet aan je klanten hoeven te vragen of ze hun schoenen willen uitdoen. Laminaat is dan dé oplossing. Door de harde toplaag zal laminaat niet snel beschadigen, ook niet wanneer er een hele groep vrouwen op naaldhakken bij je binnen komt. En dat is natuurlijk wat je wilt. De dames kunnen dragen wat ze willen voor de foto en jij hoeft je geen zorgen te maken over je vloer. Zo kun je ongestoord je werk doen zonder afleidingen.

Laminaat heeft een warme uitstraling

Wat voor laminaat je ook kiest, het heeft altijd een warme uitstraling. Dat komt natuurlijk doordat laminaat een natuurproduct is. Het is gemaakt van (geperst) hout met een gelamineerde toplaag. Deze toplaag is dusdanig stevig in de lak gezet dat je daar nooit meer naar om hoeft te kijken. Dat scheelt een heleboel energie die je dus in andere dingen kunt stoppen. Zoals bijvoorbeeld in de verdere aankleding van je studio. Dat is ook belangrijk!

Laminaat voelt ook nog eens warmer aan dan plavuizen

Begrijp me niet verkeerd, ik vind plavuizen ook vaak prachtig. Net als een vloer van gietbeton. Maar het grote nadeel blijft altijd dat deze vloeren zo ontzettend koud aanvoelen. Of je moet er al vloerverwarming onder aanbrengen. Met laminaatvloeren heb je dat probleem nooit. Deze vloeren blijven altijd op een goede temperatuur en zullen dus nooit écht koud aanvoelen. Daarom wordt laminaat ook vaak gelegd in speelkamers en kinderkamers. Kinderen spelen graag op een gladde vloer, maar die moet natuurlijk niet te koud zijn. Met laminaatvloeren kun je dat gemakkelijk regelen.
Laminaat

Ga je de vloer zelf leggen of laat je het doen?

Iedereen met twee rechterhanden kan gemakkelijk zelf een laminaatvloertje leggen. Zeker wanneer je ervoor kiest om een kliklaminaat te leggen is er geen enkel probleem. Je hebt dan nooit lijmresten en andere ellende. Het enige dat nog wel eens lastig kan zijn is het op maat zagen van het laminaat om bijvoorbeeld kachelbuizen heen. Maar op internet zijn genoeg filmpjes te vinden waarin dit haarfijn wordt uitgelegd. Heb je geen tijd, geen zin of geen energie om het zelf te doen? Dat kan natuurlijk. Je kunt dan een professional inhuren om je vloer voor je te leggen. Een voordeel is dan dat je wel garantie krijgt op het leggen van de vloer.